Снимка БулфотоСъздаде се ново напрежение по оста ГЕРБ - Румен Радев. Смятам,

...
Снимка БулфотоСъздаде се ново напрежение по оста ГЕРБ - Румен Радев. Смятам,
Коментари Харесай

Анна Александрова: Напълно възможно е ГЕРБ-СДС да поиска импийчмънт на президента

Снимка Булфото

Създаде се ново напрежение по оста ГЕРБ - Румен Радев. 

" Смятам, че ще отидем на консултациите при президента. Доказали сме го предходната седмица, че сме извънредно виновна партия и считам, че управлението ще се отзове. Това съобщи в студиото на " Денят стартира " Анна Александрова, народен представител от ГЕРБ-СДС.

Александрова разяснява решението на ГЕРБ-СДС да сезира Конституционен съд по проблема с двойното поданство на министъра на икономиката Кирил Петков.

" Той би трябвало да взема значими решения за българските жители и в случай че той е с двойно поданство въпросът е чия позиция ще пази - на България или на другата страна. Чувам, че е персонален въпросът, не е персонално отношение, кардинален е въпросът и би трябвало да се носи отговорността. Нека единствено да загатна, че цялата отговорност е на президента ", сподели Александрова.

Кирил Петков с горещи кометари за президента Радев и канадското му поданство

Тя съобщи, че в случай че Конституционен съд се произнесе, че назначението е противоконституционно - напълно отговорността ще е на президента Румен Радев. Защото, по думите и, той е следвало да направи инспекция на министрите, които назначава и в нарушаване на Конституцията, това е извънредно тежко нарушаване на закона.

Ако това стане, е изцяло допустимо от ГЕРБ-СДС да изискат импийчмънт на президента. Ще имаме задоволително учредения за това. Ако Конституционен съд се произнесе за противоконституционност, ще имаме такава опция, сподели Александрова.

Тя не пожела да разяснява фрагментите с полицейско принуждение над протестиращи. Заяви обаче, че записите от камерите излизат в този момент, с цел да се отклони вниманието от най-важните проблеми, написа Novini.bg.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР